About Me

My photo
1. sekolah kebangsaan batu gajah melaka (1996-2001) 2. sekolah menengah kebangsaan bandar baru salak tinggi (2002-2004) 3. sekolah menengah sains selangor (2005-2006) 4. centre for foundation studies iium petaling jaya (2007-2009) 4. iium kuantan campus (2009-2014 insyaAllah)

Saturday, April 23, 2011

New Rabbits



new family members....










Teddy bear rabbits...




Wednesday, April 20, 2011

Stop LYNAS

Kerajaan kita memang cari pasal luluskan LYNAS tu. Tak sedar kat bukit merah tu tak abiz rawat lagi. Haram jadah. Ayuh mahasiswa, mari bangkit!!!!


Friday, April 15, 2011

Good Bye BMS....

Sangat sedih semalam setelah majlis restu ILMU. Rasa sebak dalam hati untuk mengakhirkan kelas terakhir BMS hari ini. 2 tahun kami 13th Legacy bersama dengan BMS(Basic Medical Sciences) Department, terlalu pantas masa berlalu. Kami lalui segalanya bersama-sama. Pahit, manis, gelak tawa, suka-duka, nangis, menang, kena marah, kena puji, bergaduh, kami lalui dengan semangat persahabatan yang begitu erat. Setiap orang mempunyai ragam masing-masing. Kadang-kadang pening untuk aku memahami sahabat-sahabatku. Dipilih untuk mengetuai meraka bukanlah 1 tugas yang mudah. Amanah yang diberi oleh rakan-rakan mana mungkin untuk ku persiakan. Cuma kadang-kadang terasa berat memikul tugas sebagai ketua. Tapi dengan adanya kawan-kawan yang menyokong aku dari belakang, membuatkan aku rasa bertenaga. Terima kasih kawan-kawan kerana selalu membantuku. Maaf ku pohon buat semua ahli 13th Legacy, kalau ada yg termarah, termaki, terkutuk, terkecil hati, tersedih, termakan, terminum. Aku cuba untuk berubah setiap hari. Alhamdulillah, aku sudah semakin keluar dar kepompong lama ku. Aku doakan agar kita semua berjaya untuk peperiksaan Y2B4 End-Block Exam dan juga 1st Professional Exam. Good Luck kawan-kawan. Semoga kita semua akan bertemu kembali pada tahun ke-3.



Saturday, April 2, 2011

Belajar Bahasa Arnab

sebentar lagi anda akan diberitahu mengenai apa yang cuba disampaikan oleh arnab anda…. dalam MARI BELAJAR BAHASA ARNAB

1.Mengerik gigi yang lembut – Bermakna arnab anda HAppy ( biasa ketika anda mengusap di bahagian kegemaran; seperti dipipi, dahi atau belakang telinga.

2.Bunyi nafas seperti berbisik – arnab anda Happy

3.Menghentak kaki belakang – ia takut, rasa terancam, marah, dan mungkin juga terlalu gembira.. biasanya selepas lama dikurung dan dilepas keluar dari sangkar

4.Berderam, mengeram, berdesir – ini menandakan arnab anda sedia untuk menyerang, gigit atau cakar. jangan ganggu dan biarkan sahaja

5.menjerit dengan kuat – bermakna dia dalam ketakutan yang teramat sangat atau kesakitan, DENGAN SEGERA perhatikan mereka.

6.Honking ( bunyi seperti angsa) - inginkan perhatian atau meyampah dengan kehadiran anda.

7.Mencium anda dengan perlahan - ia menyambut kehadiran anda dan minta perhatian

8.Berlari berpusing pusing dan melompat tinggi (Binky) – terlalu gembira

9.Chinning (mengusap dagunya) – cara arnab menandakan haknya, termasuk anda

10.mengerakan rahang sepeti menguyah – dia sedang relex

11.makan najis – jangan hairan arnab anda tidak apa apa, ini adalah cara semulajadi arnab mengambil nutrien

12. menaikan pungung dan ekor – dia menyahut seruan alam.. nak kencing lah tuu

13.berlari mengelilingi anda – ia tertarik kepada anda, jika arnab anda bleum dikembiri, ini adalah cara arnab menyatakan anda adalah teman yang sesuai.

14.menarik baju anda, meletakan kaki hadapan pada anda, atau melompat keatas riba - minta perhatian

15.cuba menyerang – dengan jelas dia tidak suka kehadiran anda

16.jika ia berlari kesana sini – ia menikmati kebebasannya

17.Jika ia mengigit ketika anda sedang melakukan rutin lain – ia inginkan perhatian ( jangan marah… gigitan arnab memang sakit. Tapi arnab tidak tahu)

18.Jika arnab anda bergerak menjauhi anda – dia masih was was dengan anda dan mungkin merajuk. Cuba usap dahi dan telinganya dan mungkin berikan ia treat

19.arnab jantan atau betina anda cuba mengawani kaki anda – menandakan dominasinya .. anda adalah haknya

20.Jika arnab mempunyai sepasang arnab, dan yang jantan mula mendegus, ini menandakan ia bersedia untuk megawan

21.Jika arnab ada terdiri daripada dua jantina yang sama, dan mengelilingi sesama sendiri, itu adalah permulaan pergaduhan… asingkan sebelum ada yang mati atau cedera

22.Jika arnab betina yang belum dikembiri mula mengumpul daun daun, kertas , atau mencabut bulu ini tandanya ia akan melahirkan . Tujuan pengumpulan daun dan mencabut bulu adalah untuk membuat sarang.

23.Jika arnab anda kelihatan dalam keadaan cuba mengawan tetapi di bahagian kepala arnab lain, ini cara ia mengatakan.. I’m The boss…. awasi kerana mungkin terjadi pergaduhan.

24.Arnab anda termenung atau mogok tak mahu makan dan minum- ambil perhatian arnab anda mungkin sedang sakit

25.terbalikan bekas makanan dan minuman – bermain ( ia ingin jadikan bekas tersebut sebagai permainan) atau protes tunjuk perasaan /minta perhatian

26.perbuatan seperti mengali tanah dan mengaru garu lantai, hujung sudut sangkar – ini sifat semula jadi arnab yang memang tidak dapat dibuang ia seperti sedang Mengali Tanah

thanks to BIGBOY RABBIT


Listen the Quran (Koran)