About Me

My photo
1. sekolah kebangsaan batu gajah melaka (1996-2001) 2. sekolah menengah kebangsaan bandar baru salak tinggi (2002-2004) 3. sekolah menengah sains selangor (2005-2006) 4. centre for foundation studies iium petaling jaya (2007-2009) 4. iium kuantan campus (2009-2014 insyaAllah)

Tuesday, June 28, 2011

kenapa la ada yang tak puas hati dgn aku lagi...

" Heloo aizat azam.amcam hidup skan?brtambah bahagia aman sentosa la kot.maklumla dah kawen.mujur la dpt wife yg pham.tpikn..sikap awk 2 x brubah jugak. I don’t think so awk ni mampu org nye.smpai kn bini kne cri keje sbb nk tampung prbelanjaan. Pastu hang duk bising jpa x naek2. Spe swoh hang kawen awal.klu x mampu wat la cre x mampu.susah jugak org yg perasan dye yg bagus. Hidup sndiri pn xleh tanggung.ni plak nk tanggung ank org..duit pn mntak ngn parents lagi.kesian btoi la bini hang..agaknye korg ni pernah mkn nasi ngn kicap kot..haha. patut la smpai skan xde anak.mmg xnak ank upenye.yelaa. blanja besar kot, susu lagi diapers lgi.
Bukak mata, tngok crmin, tngok mse silam, maybe blasan yg Allah nk tunjuk kot..SEDAR la ckit."

emm kenapa la ada orang yang dengki dgn aku lagi...teruk betul...kisah silam aku tak payah ungkit la...sume org ada kisah silam...dan aku tahu mcm mana kisah silam aku...biar jadi sejarah...pastu nak kaitkan pula bini aku nak kerja...bini aku kerja nak cari pengalaman...tgk org yg tak kahwin pun sibuk cari duit cuti2 ni...emm parents aku mmg bagi duit sebab diorg faham keadaan aku...alhamdulillah...dia jeles kut parent die tak kasi kahwin...ha3...kesian dia...pastu pasal jpa aku n rakan lain mmg nak jpa naik...bukan sebab tak cukup duit dah kahwin...mmg tak adil la kami course critical tp kelas B rendah dari non-critical course kelas A...haram jadah betul...sabor je la...

semoga Allah membalas apa yg dia kutuk2 tu...amin..

Thursday, June 16, 2011

Kelahiran Pertama Arnabku

Malam tadi 16/6/2011 telah lahir seekor anak arnab hasil hubungan Rex(Buck) and Lop Ear (Doe). Seekor je anak dia. Oklah untuk 1st time. Harap2 anak arnab tu sihat.











Wednesday, June 15, 2011

Mati tak kira siapa...

Dua Rakan Lemas Ketika Mandi Di Sungai Pasir Kemudi

KUANTAN, 15 Jun (Bernama) -- Seorang penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Kuantan dan sahabatnya mati lemas ketika mandi-manda di Sungai Pasir Kemudi, Sungai Lembing dekat sini pagi Rabu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kuantan Supt Zulkifli Taha berkata, mangsa tersebut penuntut Fakulti Biologi Mohd Adhamerudin Omar, 22, yang berasal dari Padang Sanai, Padang Terap, Kedah dan Amirul Hakim Mustafa, 19, dari Indera Mahkota di sini.

Katanya sebelum kejadian, kedua-dua sahabat itu bersama dua lagi rakan mereka dipercayai mendaki Bukit Panorama di Sungai Lembing selepas solat Subuh di Masjid Sungai Lembing.

"Kesemua mereka kemudiannya turun dari bukit berkenaan dan terus ke sungai itu di mana dua mangsa berkenaan telah turun ke dalam sungai manakala dua lagi rakannya menyediakan makanan di darat," katanya ketika dihubungi di sini, Rabu.

Zulkifli berkata ketika sedang mandi-manda pada pukul 8.30 pagi tadi, salah seorang daripada mangsa didapati lemas dan beliau cuba dibantu oleh seorang lagi mangsa sebelum kedua-duanya tenggelam.

"Dua rakan mereka cuba membantu tetapi tidak sempat sebelum kedua-duanya membuat laporan mengenai kejadian itu," katanya.

Menurutnya sepasukan anggota polis, bomba dan orang ramai melancarkan operasi mencari dan menyelamat sejurus selepas itu berjaya menemui mangsa kira-kira sejam kemudian tidak jauh dari lokasi mangsa hilang.

Katanya kedua-dua mangsa dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan untuk dibedah siasat sebelum dituntut oleh keluarga masing-masing.



-- BERNAMA



Tuesday, June 14, 2011

Macam mana rakyat tak marah

Tourism Ministry: RM1.8 million spent on Facebook pages...

haish..facebook free bayar rm1.8 million..what the hack...macam mana rakyat tak marah..tarik subsidi untuk benda2 ni...haish..mmg KERAjaan kurang bijak...PRU ke-13 aku pastikan ko jatuh wahai KERAjaan....

-kalau tulis macam ni pun kena masuk ISA, tak tau nak ckp ape...kate demokrasi-

tgk la link ni

Sunday, June 5, 2011

Jalan-Jalan Pasar Tani Shah Alam

Hari ni sebelum aku pulang sekejap ke bukit Changgang menjenguk arnab2 ku kat sana, aku singgah kat Pasar Tani Shah Alam, depan Stadium Shah Alam. Besor gile. Best. Mcm2 ada. Seronok tengok, baju, seluar, makanan, minuman dan yang paling best ARNAB!!! fuh jual arnab macam jual ayam je. banyak plak tu. comel2. nasib baik aku dah ade arnab, kalo tak mau aku beli sume tu.

Nak emphasize skit sini, masa jalan2 kat situ dengar la ceramah tak tau la pasal apa, tapi mmg klakar statement org tu. Dia ungkit pasal penghantaran balik students Malaysia dekat Mesir masa Mesir bergolak dulu. Ingat tak?? Dia cakap camni la bunyi dia "Mana kerajaan Pas, mana kerajaan PKR, mana kerajaan DAP?? mana diorg untuk selamatkan student kita di Mesir. Kerajaan UMNO juga yang tolong dan ambil diorg" Ha3 korang tak rasa bangang ke statement tu??macam orang BODOH kan???ye la dah skrg KERAjaan Pusat UMNO n BN yang pegang, so dah jadi tanggungjawab dioeg la amik student Malaysia kat sana. Apa kaitan dengan kerajaan negeri plak??haish...mmg sgt tidak pandai.

Hari ni tajuk berita ‎"Ulama' Tersingkir"...ni la tajuk Utusan Meloya...haish tak da tajuk lain...duk api2 kan org...penakut la tu...takut dgn mat sabu...ha3...sume org dlm Pas tu sume ulama'...Ulama' Agama, Ulama' Engineering, Ulama' Medic...ha3....Majulah PAS untuk negara...

biasa la tu. dah terdesak. Semoga Pakatan Rakyat Menang PRU 13 nanti. InsyaAllah...


-kalau tulis macam ni pun kena masuk ISA, tak tau nak ckp ape...kate demokrasi-


Thursday, June 2, 2011

Pening.....

Kerajaan buat rasionalisasi subsidi. katanye nak improve pengankutan awam. daripada dulu lagi alasan depa macam tu. tp pengangkutan awam duk takat tu ja. tak berubah langsung. baru tadi naik KTM, asyik delayed je. bila delayed mula la penuh macam tin sardin. haish, mana pergi rasionalisasi subsidi.

Lagi 1 alasan kerajaan, harga minyak pasaran dunia naik. emm la ni harga petrol jatuh gila2. patut kena turun harga. pelik betul la depa ni. maklumat mana depa dapat. hidup2 kena tipu. kesian. Pakistan dan Indonesia dah turunkan harga minyak.

Lagi 2 bil elektrik duk naik gila2. haish, gaji pengarah TNB smpi bejuta2. tak kan nak naik lagi? TNB untuk berjuta2. tak cukup lagi ke?

Lagi 3 projek pembaziran melambang. bangunan 100 tingkat la. ni nak buat bangunan diamond shape. ape ke jadah suma ni?emm pelik2. membazir pandai. rakyat tak mau tolong. siapla korang PRU 13. mmg korang akan jatuh ditimpa tangga dan siling dan bumbung. PADAN MUKA...


-kalau tulis macam ni pun kena masuk ISA, tak tau nak ckp ape...kate demokrasi-




Wednesday, June 1, 2011

Kan senang kalau automatik je.

hah, 3.9 juta rakyat esp golongan muda belum mendaftar mengundi. mulalah si SPR ni duk nak promote pi daftar. haish menyusahkan. kite tak tau kawan tu busy ke, tgh study ke, ade hal ke. 1 kroje nak kena pi post office. tak ke menyusahkan orang. senang je. bila dah umur 21 tahun, automatik daftar jadi pengundi. haish. ckp tak mau dengar. nnt marah. sedih3. lantak ko SPR. yg penting aku nak mengundi n nak jatuhkan mereka yang zalim. padan muka. sape suh jadi zalim..ha3...



-kalau tulis macam ni pun kena masuk ISA, tak tau nak ckp ape...kate demokrasi-

Apa nak jadi...

Polis beriya-iya nak jaga LYNAS...kate tak nak timbulkan kekacauan...ni apesal sampai pecah2 cermin kereta orang?haish teruk la polis la ni sila rujuk sini. emm patut la jenayah banyak...sebab duk jaga benda yg tak patut jaga...contoh, anwar nak bagi ceramah, penuh polis jaga...takut sgt ke dgn si tua anwar tu??dah la tua, sakit plak...kenapa tak jaga jenayah rompak??rogol??bunuh??dah sume duk sibuk jaga anwar...polis2..tolong la berubah...
-kalau tulis macam ni pun kena masuk ISA, tak tau nak ckp ape...kate demokrasi-


Listen the Quran (Koran)