About Me

My photo
1. sekolah kebangsaan batu gajah melaka (1996-2001) 2. sekolah menengah kebangsaan bandar baru salak tinggi (2002-2004) 3. sekolah menengah sains selangor (2005-2006) 4. centre for foundation studies iium petaling jaya (2007-2009) 4. iium kuantan campus (2009-2014 insyaAllah)

Tuesday, July 26, 2011

Semoga Bahagia Di Sana


Anak Lop Ear aku sudah pun bertukar tuan. Sekarang sudah berada bersama tuan yang baru yang duduk di Klang. Harap tuan yang baru dapat jaga dia dengan baik.



Thursday, July 21, 2011

Arnab Induk For Sale.




Netherland Dwarft
Doe
8 months
RM180
Area Sepang, Bangi, Banting, Shah Alam, Putrajaya.

SMS 0133085148

Saturday, July 16, 2011

Arnab Lop Ear For SALE




Lop Ear 1 month.
DOB: 16/6/2011
Price: RM60
Area: Bukit Changgang, Banting.
Area Penghantaran Dan Kos: Shah Alam (RM10), Bangi (RM10), Putrajaya (RM5), Sepang (RM5).




Friday, July 15, 2011

Tak Pakai Baju Malaysia Tak Semestinya Tak Patriotik.

Apa kes ni tuduh kami tak patriotik sebab Arsenal Vs Malaysia kami pakai jersi Arsenal. Come on la, ni just exhibition match. Just to fulfill the fans dream of seeing their players play here in Malaysia. Lagipun match ni bagi peluang kat player Malaysia untuk timba pengalaman. K.Rajagopal boleh beri peluang untuk uji beberapa pemain so dapat buat pilihan tepat bila lawan Singapore nanti.

Lagi 1 datang plak citer kata Malaysian supporters booing their own player. Come on la. Tak tau la kalau telinga aku ni dah pekak, tapi the only booing yg ada kena pada Chamakh sebab tackle Aidil smpi injure..tu je...sepanjang perlawanan semalam meriah, dua2 team dapat sokong sama rata.

JADI YANG TAK PERGI STADIUM TU TAK PAYAH LA NAK SEMBANG KENCANG PASAL BENDA NI. DAH LA TAK PERGI STADIUM PASTU BUAT CITER PLAK...


Sunday, July 10, 2011

ARSENAL SQUAD ON TRIP TO MALAYSIA

Here the squad that will come to Malaysia


Wojciech Szczesny
Vito Mannone
Sebastien Squillaci
Johan Djourou
Kieran Gibbs
Carl Jenkinson
Laurent Koscielny
Andrey Arshavin
Marouane Chamakh
Ryo Miyaichi
Armand Traore
Thomas Vermaelen
Bacary Sagna
Theo Walcott
Alex Song
Jack Wilshere
Tomas Rosicky
Denilson
Aaron Ramsey
Emmanuel Frimpong
Samir Nasri
Carlos Vela
Robin van Persie


Refer here

Friday, July 1, 2011

Naikkan cukai haram???

Mufti kerajaan Mesir, Sheikh Izzudin Abdus Salam sewaktu pemerintahan khalifah... Khalifah Mesir mminta tuan mufti utk berfatwa mengenai tindakan kerajaan utk menaikkan cukai utk membiayai senjata perang... Maka, tuan mufti berkata,'aku akan berfatwa ketika khutbah Jumaat nnti'.... Tiba waktu khutbah dibacakan, maka Sheikh Izzudin pun berfatwa,"Adalah HARAM utk kerajaan menaikkan cukai yg membebankan rakyat.... MELAINKAN segala barang2 perhiasan dlm istana khalifah dijual utk tujuan pembiayaan trsebut..maka barulah boleh dinaikkan cukai itu".......
Apakah realitinya di Malaysia????.... harga barang nek, segala mak nenek nek..... adakah perhiasan di Rumah PM, Putrajaya sana dijual?????........


-kalau tulis macam ni pun kena masuk ISA, tak tau nak ckp ape...kate demokrasi-


Bukan ceq nak berpolitik sangat, TAPI.........

Assalamualaikum wbt.. Setinggi2 syukur kepada Allah dan selawat dan salam kepada junjungan besar kita, Nabi Allah Muhammad S.A.W....
Ceq nak bawak satu perihal kali ni.... N ceq nak jawab berdasarkan ceq nya point of view.....

Ada orang pelik,"Ko ni student, pehal berpolitik??".. Sbb ceq ni ahli PAS, dah tentu ceq mendukung perjuangan PAS... kalu ahli DAPUR, mesti la sokong DAPUR.. kalu PERKASUP, mesti sokong PERKASUP kan.... n bile cakap pasal PAS, sume orang ingat politik..politik dan politik.... Angpa kena paham sejarah penubuhan PAS ni dulu.... Nak tau lebih lanjut, google2kanlah diri (buleh buat satu kuliah kalu nak explain pasal sejarah ni.. nescaya angpa akan terkesima dan terpesona)... sambil2 tu angpa google2 la pasal dasar PAS (sikit2.. anpa akan terpesona)... Simplenyer, PAS ni sebuah gerakan (jemaah) Islam yang berasaskan tarbiyyah dan siasah. Ingat tu.. Elemen penting PAS ni tarbiyyah... Cth, PAS pun ada usrah... dan usrah ni dilihat jalan yg sesuai utk memupuk tarbiyyah... Sama macam Ikhwanul Muslimin.... Angpa mesti tau Ikhwanul Muslimin (Mesir) dan jemaah2 Islam di seluruh dunia... Konsep usrahnya same saje.... Ade silibus yg perlu dicover.... Of course, silibus usrah itu menekan pembentukan jiwa dan nilai2 Islam... Lihat saja kejayaan pembentukkan tarbiyyah ahli2 Ikhwan yang muncul selepas kejatuhan Khilafah Islamiyyah, Kerajaan Turki Uthmaniyyah.... PAS pun mahu tarbiyyah orang2 Islam di Malaysia ni juga jadi sehebat pejuang2 Islam jemaah Ikhwan, Hamas dan jemaah2 Islam lain di seluruh pelosok dunia....

Dalam merealisasikan hasrat ini, sudah tentulah siasah dilihat jalan utk menegakkan syiar Islam yang mana natijahnya sudah pasti perkembangan da'wah Islamiyyah yang pesat dan pembentukan tarbiyyah Islamiyyah yang mantap!!... Tapi, pe menda lak siasah ni??... Siasah ni politik la kalu angpa nak tau.... Siasah ni bukan sahsiah ek... Ingat baik2... Cume, definisi siasah sbnrnya lebih luas dari kejumudan definisi politik Barat... Buleh google dan rujuk buku2 mengenai pandangan terhadap definisi siasah dan pelaksanaannya... So, simplenyer kenapa la ceq duk sibuk2 nak bela PAS, nak tegakkan jugak perjuangan PAS... kerana PAS inilah satu2nya jemaah Islam di Malaysia ni la yang paling releven dgn komponen tarbiyyah dan siasah, dhn kontek yg lebih meluas utk menegakkan syiar Islam... pentingnya utk kita menumbangkan kejumudan pentadbiran sekular dan bersifat nasionalis...malah lebih teruk racist!!... Hanya Islam dapat bela semua bangsa dan agama.... Melayu xkan dpt bela Cina, Cina xkan dpt bela India.... Angpa yang Islam ni mesti ingat sejarah perjuangan Nabi Muhammad.... Lihat bagaimana Rasulullah mentadbir negara.... Rasulullah Ketua Agama Islam, Ketua Negara... Bagaimana Rasulullah membela orang Islam dan bukan Islam.....

Ceq bukan nak berpolitik semata-mata la.... Ceq nak gapai impian melihat tertegaknya Daulah Islamiyyah di Malaysia ni.... Angpa ingat jadi mahasiswa xbuleh berpolitik ke??... Abiss yang angpa duk sibuk berkempen tyme pilihanraya kampus.. nak pilih MPP/SRC tu pa menda ah?? Aspirasi la, Pro-Mahasiswa la.. tu sume method politik... Angpa nak tunggu dah graduate, jdi public figures yang berjaya baru nak rasai kebebasan berpolitik dan demokrasi... Itu satu pandangan jumud... Bagi angpa yang rasa study tu lebih penting dari berpolitik... Memang la... angpa masuk U, masuk sekolah tu buat apa... Untuk study la!!!.... So, jangan duk ngelat bab2 study... Study betul2... Graduate dgn jayanya..Baru dapat career yang baik...

Lagi satu,pastu ada yg cuak kena AUKU la tarik biasiswa la.... Angpa tau tak sebelum AUKU tu, bagaimana hebatnya mahasiswa2 kita.... Figure yang terbaik, Datuk Seri Anwar Ibrahim... Bagaimana kisah berani dia bersuara ketika jadi mahasiswa dulu.... Yang ni pun angpa xtau... Google2.. Jangan asyik berbicara pasal cinta2, cuti2, muvie2... Amek tau sket pengetahuan am dan semasa..... Sebab kebangkitan suara siswa ni la AUKU ada.... Pemimpin KERAjaan time tu cuak nak giler nga kebangkitan siswa ni.... AUKU ni la yang menyekat suara2 siswa.... Sebab tu cuak sumenyer.... Tersekat kebebasan bersuara para siswa.. Terbantut perkembangan figures2 yang bakal memimpin negara masa depan....

Angpa duk takut biasiswa kena tarik la, nak kerja ape la, nak makan ape la, nak buncitkan perut cam mane la..... Itu sume jumud...Jumud!!!!.... Rezeki Allah itu luas, angpa dah xnak bergantung kepada Allah ke??... Ya Allah!!!... Angpa ni berani lak mengaku Islam, mengaku hamba Allah kalu tidak yakin dengan rezeki Allah.... Kalu Allah dah takdirkan biasiswa angpa kena tarik... bukan sebab berpolitik jer.. sebab angpa duk leka bercintan cintun, sampai fail exam... result macam haram, memang la kena tarik.... Ingat Rukun Iman yang 6 tu.... Yakin dan percayalah!!!...

Pikir dalam2 my point of view ni..... Ceq bukan mahu berpolitik sgt tapi mahu tertegaknya syiar Islam di Malaysia.... Da'wah Islamiyyah di seluruk pelosok Malaysia dan dunia amnya..... Understand??.. Maaf la kalu pedih!!.. Yang baik, sumenya dari Allah.. yang buruk pun dari Allah, tapi disandarkan kepada kelemahan diri ceq sndiri.... Wabillahi taufiq wal hidayah, wassalamualaikum warahmatullahi wabaroqatuh.... Jumpe lagi, kalu panjang umoq!

nukilan DrGreen IndieRetro

-kalau tulis macam ni pun kena masuk ISA, tak tau nak ckp ape...kate demokrasi-

Listen the Quran (Koran)